ZAVOD ZA PROSTORNO UREĐENJE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Novosti
08. 12. 2017.
08. 12. 2017.

Novosti u prostornom planiranju Zagrebačke županije 2017. – 2020. predstavljene javnosti

Nizom prezentacija Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije predstavio je javnosti dovršene projekte i najavio buduće aktivnosti u prostornom planiranju Zagrebačke županije. Prezentacije su održali djelatnici Zavoda, 8. prosinca 2017. godine u Hotelu International, pod zajedničkim nazivom „Prostorno planiranje u Zagrebačkoj županiji 2017.-2020.“.

 

Ravnateljica Zavoda, Željka Kučinić, pozdravila je prisutne, a osobito zamjenicu župana, Upravno vijeće Zavoda, predstavnike gradova i općina na području Zagrebačke županije, predstavnike upravnih tijela Zagrebačke županije i medije, te najavila glavne teme prezentacija. Teme su podijeljene u četiri cjeline – na početku će izlagači predstaviti Pilot-projekt sanacije nezakonite gradnje, zatim upoznati prisutne s mogućnostima Registra i Preglednika prostornih planova na internetu, potom najaviti izradu novih E-prostornih planova 2020. godine i, na kraju, najaviti VII. izmjene i dopune Prostornog plana Zagrebačke županije.

 

Zamjenica župana, Nadica Žužak, pozdravljajući prisutne, podsjetila je da Zavod već više od dvadeset godina vodi brigu o uređenju prostora Zagrebačke županije, prije svega kroz izradu Prostornog plana Zagrebačke županije i suradnju s gradovima i općinama na izradi planova iz njihove nadležnosti. Zatim se ukratko osvrnula na teme današnjih prezentacija, istaknuvši posebno današnje predstavljanje dopunjenog Informacijskog sustava prostornog uređenja kao kvalitetne baze prostornih planova, javno objavljene i dostupne građanima. Istaknula je da je izradom ovog projekta Zavod već zakoračio prema „pametnoj županiji“ kojoj svi danas težimo i čije smo temelje postavili donošenjem Strategije njezina razvoja. Potom se osvrnula na još jednu temu iz prezentacije, a to je najava izrade VII. Izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije. Pozvala je predstavnike gradova i općina, kao i cjelokupnu javnost, da se aktivno uključe u izradu ovog prostornog plana, koja se planira za sljedeću godinu.

 

Nakon uvodnih izlaganja održane su prezentacije prema programu iz poziva. Najavljene teme izlagali su predstavnici Zavoda: ravnateljica Željka Kučinić te voditelji pojedinih projekata Hrvoje Kujundžić, Andrea Galić i Vitomir Štokić.

 

Prezentacije u cijelosti možete pogledati na donjim linkovima:

 

  1. „Preobrazba turopoljskog sela pod utjecajem velikih gradova Zagreba i Velike Gorice“
  2. „Pilot projekt metodologije sanacije nezakonite gradnje u naseljima Bapča  i Selnica na području Zagrebačke županije“
  3. „Novosti u WEB GIS pregledniku prostornih planova“
  4. „Registar prostornih planova 2017. – stanje izrade i donošenja prostornih planova svih razina, obrada planova u Zavodu, unos u Registar“
  5. „Najava izrade novih E-prostornih planova 2020.; pripremne aktivnosti za novi Prostorni plan Županije“
  6. „Analiza izgrađenosti područja Zagrebačke županije kroz vremenska razdoblja“
  7. „Najava VII. Izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije, 2018.“

 

  

  

  

  

Više slika pogledajte u Foto dokumentaciji