ZAVOD ZA PROSTORNO UREĐENJE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Novosti
01. 12. 2017.
01. 12. 2017.

Zavod na konferenciji „Transformacija Zagrebačke županije u pametnu županiju“

Predstavnici Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije prisustvovali su  konferenciji „Transformacija Zagrebačke županije u pametnu županiju“, koja je održana 30. studenoga 2017. godine u Hotelu International. Konferenciju je organizirala Zagrebačka županija – Upravni odjel za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju, uz suorganizaciju Lider Media d.o.o.

 

Župan Stjepan Kožić, pozdravljajući prisutne, podsjetio je da je Županijska skupština krajem rujna donijela Strategiju razvoja informacijske i komunikacijske tehnologije do 2023., čiji je cilj podizanje kvalitete života građana, konkurentnosti gospodarstva i efikasnosti javne uprave na načelima održivog razvoja uz primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije.

 

Nakon dodjele priznanja Zlatnim inovatorima, uvodna izlaganja održali su Mladen Vedriš, profesor na Pravnom fakultetu, Nedeljko Štefanić sa Fakultetu strojarstva i brodogradnje i Slavko Vidović s varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike. U panel raspravi sudjelovali su, uz Mladena Vedriša, Nedeljka Štefanića, Slavka Vidovića i župana Stjepana Kožića, još i Spomenka Đurić - državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, Božo Zeba - v.d. zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Ivan Vlainić - predsjednik Zajednice tehničke kulture Republike Hrvatske i Zagrebačke županije.

 

Iz Zavoda konferenciji su prisustvovali ravnateljica Željka Kučinić i Vitomir Štokić. Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije sudjelovat će, zajedno sa svim županijskim tijelima, u provedbi Strategije razvoja informacijske i komunikacijske tehnologije do 2023. Najvažniji doprinos Zavoda bit će podjela iskustva u izradi i vođenju Informacijskog sustava prostornog uređenja Zagrebačke županije, koji ovaj Zavod već godinama gradi i unaprjeđuje.